Актуальні теми:

У Львові затримали керівника благодійного фонду, який переправляв ухилянтів за кордон

Share Button
СБУ припинила ще одну схему нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про це ідеться у повідомленні СБУ Львовіської області.

Організатором оборудки виявився 46-річний керівник одного з благодійних фондів регіону, який налагодив схему переправлення потенційних призовників до країн ЄС.

За інформацією джерел “Діла”, організатором злочинної оборудки є 46-річний керівник благодійного фонду “Опіка майбутнього” Андрій Баховський. Він обіцяв військовозобов’язаному Яцуляку допомогти виїхати за кордон в обхід пунктів пропуску на Закарпатті.

Свої “послуги” Баховський оцінював у  $15 000 США за особу.

Як розповідають в СБУ, за ці кошти ділок гарантував втікачу Яцуляку допомогу у виїзді за межі України в обхід встановлених пунктів пропуску у Закарпатській області.

Окрім цього, за оперативними даними відомо, що він обіцяв ухилянту підготувати й пакет документів від імені благодійного фонду, аби втікач мав змогу «безпечно» пересуватися між областями та добратися до точки відправлення.

Затримали організатора «на гарячому» під час одержання першого траншу неправомірної вигоди $7500 США.


Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Очікується обрання міри запобіжного заходу.  Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

За даними You Control, благодійний фонд “Опіка майбутнього” зареєстрований у 2015 році, засновником фонду є мешканець села Ставчани Львівського району Андрій Іванович Баховський.

 

 

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі