Актуальні теми:

На Львівщині зростає захворюваність на грип та ГРВІ

Share Button
Протягом останнього тижня на Львівщині зареєстрували 9915 випадків захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Це на 632 випадки більше ніж попереднього тижня.

Про це розповіла головна державно-санітарна лікарка Львівської області керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

За її словами, 50,5 % хворих — діти віком від 5-14 років та дорослі від 30 до 64 років. Також у 62 людей виявили Covid-19. Наразі показник захворюваності на ГРВІ та грип в області не перевищує епідемічний поріг.

“Похолодання, зміна температурних умов є сприятливим фактором збільшення числа хворих. Тому дуже важливо вдягатися відповідно до температури комфортно, вживати вітамінізовану їжу, якщо хтось має ознаки застуди — залишитися вдома, контактувати з сімейним лікарем, при необхідності вийти в аптеку чи в інші місця використовувати маску і таким чином зменшити розповсюдження вірусу навколо”, — каже Наталія Іванченко.

За словами Наталії Іванченко, зараз вдалий період для вакцинації від грипу. Імунітет до нього виробляється за 14 днів після щеплення.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі