Актуальні теми:

АМКУ оштрафував “Львівводоканал” за махінації з підключенням води

Share Button
Комунальне підприємство "Львівводоканал" встановило умову, за якою міська рада погоджувала підключення систем водопостачання до об’єктів будівництв, що є порушенням низки законів.

Про це повідомила пресслужба західного міжрегіонального управління Антимонопольного комітету.

У своєму звіті правоохоронці вказують, що ЛМКП “Львівводоканал” з березня 2022 року по жовтень 2024 року є суб’єктом господарювання, що займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з централізованого водопостачання у Львові та ще 87 населених пунктах області, не маючи жодного конкурента.

Попри це, у комітеті встановили, комунальне підприємство зловживало цим становищем, порушуючи низку законів. Йдеться про те, що останнє включило в перелік додаткових вимог для приєднання систем водопостачання до об’єктів будівництва за умови погодження технічних умов Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Відтак ЛМКП “Львівводоканал” визнали порушником Закону України “Про захист економічної конкуренції” та юридичною особою, яка зловживає монопольним становищем. За це підприємству виписали штраф у розмірі 68 тис. грн.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі