Актуальні теми:

Дерев’яну церкву Успіння Пресвятої Богородиці відреставрують за 4,8 мільйонів гривень

Share Button
У храмі відновлять всі дерев'яні конструкції, встановлять захист від блискавок та вогню, пофарбують.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА провів тендер у системі ProZorro на реставрацію дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці 1603 року в селі Кліцько Львівського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2025 року, пишуть Варіанти.

Аукціон стартував 28 червня, участь у ньому взяло лише ТзОВ “Рроса” з пропозицією у 4 829 859 грн. Його визнали переможцем торгів, а початкова вартість закупівлі становила 4 855 664 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі відновлять всі дерев’яні конструкції, встановлять захист від блискавок та вогню, пофарбують.

Зазначимо, церква Успіння Пресвятої Богородиці в селі Кліцько – пам’ятка архітектури національного значення, збудована у 1603 році. Споруда церкви тризрубна і триверха, побудована з липового дерева на дубових підвалинах. Її особливістю є відсутність віконних отворів з її північного боку – всі чотири вікна існують в південних стінах.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ “Рроса” зареєстроване з квітня 2023 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником фірми є львів’янин Роман Якубишин, якому належить благодійний фонд “Львівський молодіжний ресурсний центр” й 33% у іншій львівській будфірмі – ПП “Гером”.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі