Актуальні теми:

Компанія дочки ексрегіонала зі львівщини планує будівництво нового ТРЦ у Львові

Share Button
Фірма Іванни Білак дочки ексголови Самбірської РДА — Івана Білака звернулась до Львівської міськради з проханням внести зміни до плану зонування території наприкінці вул. Городоцької у Львові, де планують побудувати новий ТРЦ.

Відповідний проєкт ували оприлюднили 4 жовтня на офіційному порталі міської ради Львова.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали компанія “Гал-Поліграф” планує звести ТРЦ у районі вулиць П’ясецького, Городоцької та Конюшинної (наприкінці вул. Городоцької поблизу Скнилівського мосту).

Площа території, яку планують опрацювати, становить 24,1 га. Фірма профінансує усі витрати пов’язані із розробкою проєкту.

Три роки тому ТзОВ “Гал-Поліграф” викупила на аукціоні колишні аптечні склади на цій території. Йдеться про 16 будівель складів комунального підприємства ЛОР “Обласний аптечний склад” на вул. П’ясецького, 9, які продала Львівська обласна рада. До комплексу входили:

  • гараж
  • адмінбудівля
  • спиртосховище
  • дві будівлі прохідних
  • дев’ять складів
  • два ангари

Ці будівлі у 2019 році депутати попереднього скликання хотіли списати, але тоді під час голосування їм забракло одного голосу для прийняття рішення. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий пропонував облраді передати ці аптечні склади у власність міста. Згодом, у 2021 році нові обранці таки вирішили продати їх через аукціон у системі ProZorro. “Гал-Поліграф” запропонувала найвищу ціну — 30 млн грн за склади загальною площею понад 5 тис. м², тоді як початкова вартість будівель становила 21,8 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ “Гал-Поліграф” створили у Самборі 5 років тому. Компанія займається друком, але у переліку зареєстровано 40 видів діяльності, серед яких є знесення, будівництво споруд та оренда нерухомості. Співвласницею фірми є Іванна Білак — донька колишнього голови Самбірської РДА та бізнесмена Івана Білака, який також був членом Партії Регіонів. Він очолював РДА 3 2006 до 2010 року, після цього кілька місяців уже за президентства Віктора Януковича продовжував займатися своїм фермерським господарством, а з січня 2011 року до 2017 року знову повернувся у крісло голови районної держадміністрації.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі