Актуальні теми:

Львівська міськрада переплатить 9,5 млн грн за ремонт школи в Брюховичах

Share Button
Управління освіти Львівської міської ради підписало договір з консорціумом “Будінвестгруп” на реконструкцію школи №41 у Брюховичах. Загальна сума контракту склала 229,4 млн грн.

Однак за даними фахівців проєкту DOZORRO TI Ukraine, присутня значна передплата. Йдеться про завищені ціни на будматеріали на понад9,5 млн грн.

Як йдеться у повідомленні, у кошторисах зазначили завищені ціни на будматеріали. Наприклад, лінолеум для реконструкції школи у Брюховичах постачатимуть по 1492,48 грн/кв.в. Тоді ж як на ринку ціна того ж товару — до 917 грн/кв.м. Відтак переплата лише на лінолеумі може сягнути 4,9 млн грн. Окрім нього, фахівці виявили завищені ціни на щебінь (2,3 млн грн), а також фарбу, клей, блискавкоприймач та інше.

Держаудитслужба зафіксувала порушення під час обрання переможця тендеру. Як стверджують у DOZORRO, управління освіти Львівської міської ради мало відхилити пропозицію консорціуму “Будінвестгруп”, але натомість підписало з ним договір. “У серпні аудитори розпочали моніторинг закупівлі. Під час нього замовник і підрядник уклали додаткову угоду, знизивши вартість контракту на 5,1 млн грн.

Це зниження пов’язане з виключенням у вартість контракту коштів на покриття ризиків, не передбачених законодавством для динамічної договірної ціни. На це порушення і звернули увагу аудитори,” — зазначили фахівці. Аудитори зобов’язали замовника припинити співпрацю, але підрядник відмовився розірвати угоду.

“DOZORRO надіслало звернення до замовника з проханням переглянути кошторис. Це не дало бажаного результату, тому проєкт скерував звернення до прокуратури”.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі