Актуальні теми:

«Львівводоканал» сплатить понад пів мільйона штрафу за невчасний розрахунок з підрядником

Share Button
Спір виник через невчасну оплату виконаних робіт з каналізування району вул. Старознесенська та вул. Балкової у Львові.

Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили у Єдиному державному реєстрі.

За даними справи, у лютому 2020 року між ТОВ «Житлоінвестбуд-ЛВ» та комунальним підприємством укладено договір про каналізування району вулиць Старознесенської та Балкової. Загальна сума виконаних робіт становила понад 3,6 мільйона гривень. Усі роботи були завершені і прийняті без зауважень. Однак, замість повної оплати, «Львівводоканал» перерахував підряднику лише 1,7 мільйона гривень.

У червні цього року після подачі позову до суду «Львівводоканал» погасив основний борг, — 1,9 млн грн, однак ТОВ «Житлоінвестбуд-ЛВ» продовжувало вимагати виплату відсотків і компенсацію за інфляційні втрати, які виникли через затримку платежів. Йдеться про 3% річних — 151 тис. 714 грн та інфляційні втрати — 424 тис. грн. Згідно із законодавством, при простроченні платежів підприємства зобов’язані компенсувати збитки, пов’язані з інфляцією, а також сплачувати відсотки за несвоєчасне виконання зобов’язань.

Господарський суд частково задовольнив вимоги підрядника. Він визнав, що «Львівводоканал» повинен компенсувати заборгованість за затримку, але скоригував нараховані суми. Підприємство зобов’язали виплатити 151 тис. 651 грн річних та 417 тис. грн інфляційних втрат. Загальна сума компенсації склала майже 569 тис. грн. Крім цього, «Львівводоканал» має сплатити 8,5 тис. грн судового збору. Підприємство має право подати апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, АМКУ оштрафував “Львівводоканал” за махінації з підключенням води

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі