Актуальні теми:

У львівському парку “Цитадель” виявили самовільне будівництво нардепа Дубневича

Share Button
Львівська міська рада звинувачує Дубневича у самовільному будівництві.

У Львові на Цитаделі виявили самовільне будівництво. У зв’язку з цим місто звернулось до поліції, — повідомила пресслужба Львівської міськради.

Як вказують у повідомленні, на вул. Грабовського, 11, що на території парку «Цитадель» у Львові, мали проводити капітальний ремонт будинку. Проте наразі там відбувається реконструкція та самовільне будівництво.

«Напередодні місце будівництва оглянули фахівці управління охорони історичного середовища і звернулися до поліції. А сьогодні працівники підрозділів міста спільно з правоохоронцями обстежили об’єкт та зафіксували порушення. У поліції через вказані дії відкрили кримінальну справу, триває слідство. Окрім того, Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт. Але його проігнорував забудовник», – вказують у пресслужбі.

Також Львівська міська рада звертатиметься до Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України за дозволом провести перевірку міській інспекції.

Замовником робіт на Грабовського,11 є ТзОВ «Передзвін», а на паспорті об’єкта будівництва вказано, що будівлю ремонтуватимуть без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення.

Згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Передзвін» зареєстрували у Львові у 1998 році. Воно належить сім’ї нардепа, якого підозрюють у розкраданнях природного газу на 2,1 млрд грн, Ярослава Дубневича. Йдеться про його доньку Роксолану Пиртко та сина Юрія Дубневича. Основний вид діяльності компанії – неспеціалізована оптова торгівля.

Окрім того, проти «Передзвону» наявні два кримінальні провадження щодо злочинів проти власності. Також компанія тричі фігурувала у різноманітних журналістських розслідуваннях.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі