Актуальні теми:

«Народжені незалежними»: на Львівщині відзначили 33-тю річницю Незалежності України

25 серпня 2024 Культура, Львів
Share Button
У святкуванні взяли участь молоді таланти, які народилися та виросли вже в незалежній Україні.

24 серпня у Львові відбулося урочисте святкування 33-ї річниці Незалежності України під символічною назвою «Народжені незалежними». Захід об’єднав жителів Львівщини та гостей міста, щоб вшанувати свободу та незалежність нашої держави.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

У події взяли участь молоді таланти, які народилися та виросли вже в незалежній Україні. Вони продемонстрували свій патріотизм через пісні, танці та театральні постановки, у яких відчувалася любов до рідної землі.

Софія Мариняк розпочала свято своєю авторською піснею «Вільна Я», яка стала гімном свободи та непохитного духу. Під час заходу прозвучали зворушливі слова вдячності Збройним Силам України, які щоденно захищають нашу незалежність, а також було вшановано пам’ять героїв, які віддали своє життя за свободу країни.

Після музичного виступу на сцену вийшов Зразковий ансамбль народного танцю «Пролісок», який виконав ліричний танець «Дівочі самоцвіти». Танцюристи у традиційних українських костюмах передали всю красу і ніжність української природи через витончені рухи та хореографію.

Далі на сцену вийшли наймолодші учасники свята – діти 6-7 років із Зразкового театру танцю «Левеня». Їхня хореографічна композиція «Ой є в лузі калина» викликала щирі посмішки та захоплення у глядачів. Діти поєднали дитячу простоту з глибоким патріотизмом, зберігаючи національні традиції.

Народний ансамбль танцю «Полонина» продемонстрував свою майстерність, виконавши закарпатський весільний танець «Березнянка». Танцюристи вразили глядачів своїми енергійними та динамічними рухами, перенісши їх у світ закарпатських традицій.

Зразковий ансамбль народного танцю «Пролісок» показав хореографічну картинку «Йдемо до лісу», яка знову викликала посмішки у глядачів. Діти танцювали з легкістю та запалом, показуючи, що любов до рідної землі живе в кожному з них.

Зразковий театр танцю «Левеня» завершив першу частину концерту своїм виступом із танцем «Український віночок». Виконавці передали всю красу та символізм традиційного українського віночка, що уособлює національну культуру та духовність.

Софія Мариняк розпочала другу частину концерту, виконавши зворушливу пісню «Українська душа». Ця композиція стала справжнім відображенням любові до Батьківщини, яка живе в кожному серці, і аудиторія прийняла її з великою теплотою.

Після цього Народний ансамбль танцю «Полонина» виконав ще один закарпатський танець – «Карічка», знову зануривши глядачів у світ багатої культури західного регіону України. Зразковий театр танцю «Левеня» підняв атмосферу свята, виконавши яскраві «Бойківські коломийки», що передали життєрадісний дух бойківського краю.

Каріна Кривенко, учениця Львівської школи мистецтв №5, виконала пісню «Край», розповідаючи про глибоку любов до рідної землі, яка не згасає з роками.

Зразковий ансамбль народного танцю «Пролісок» продемонстрував свою майстерність у виконанні гуцульського танцю «Барви Карпат», передаючи унікальний колорит і багатство культури гуцульщини.

Народний театр танцю «Ескада» завершив програму, виконавши танець «Космачанка», який став кульмінацією вечора. Танцюристи зобразили силу та красу традицій гуцульського краю, викликавши бурхливі овації глядачів.

Фінальним акордом свята стала пісня «Ми будем стояти» у виконанні Каріни Кривенко. Її виступ нагадував усім присутнім про важливість єдності та боротьби за незалежність України. Пісня, наповнена вірою в перемогу, викликала хвилю патріотичних почуттів у глядачів.

Свято завершилося словами вдячності воїнам і закликом до подальшої боротьби за незалежність України.

«Назва нашого заходу – «Народжені незалежними» – є надзвичайно символічною. Адже сьогодні на цій сцені виступатимуть ті, хто народився і виріс в незалежній Україні. Вони не знали іншої реальності, не жили в умовах пригнічення чи утисків. Вони – діти свободи, діти незалежної держави, яка завжди боролася і продовжує боротися за свої права, свою землю, свою мову, свою культуру.

На цій сцені ми побачимо виступи талановитих дітей – хореографічних колективів і вокалістів, які своїм мистецтвом доводять, що незалежність – це не просто слово, а живий дух, що пронизує всю нашу країну, кожну її частинку, кожну людину. Їхні танці і пісні розкажуть вам історію нашої нації – від минулого до сьогодення, від села до міста, від Карпат до степів», зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Організатором заходу виступив департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації. Львівський академічний обласний театр ляльок забезпечив озвучення концерту.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі