Актуальні теми:

На Львівщині проводять комісійні обстеження закладів освіти

09 травня 2025 Львів, Трафунки
Share Button
Фахівці Львівського міського управління спільно з представниками Департаменту освіти та культури Львівської міської ради провели комісійні обстеження закладів загальної середньої освіти з питань організації харчування.

Як повідомляють у Держпродспоживслужбі, фахівці Львівського міського управління спільно з представниками Департаменту освіти та культури Львівської міської ради провели комісійні обстеження закладів загальної середньої освіти з питань організації харчування.

“Захід здійснено відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 № 990-р «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року», а також у межах виконання Програми реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024–2027 роки”, – ідеться у повідомленні.

Метою проведення комісійних обстежень є контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства під час організації харчування в закладах освіти, а також забезпечення якісного та безпечного харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Під час перевірок особливу увагу приділено реалізації буфетної продукції, дотриманню санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках, правильності приймання, зберігання та обробки сировини, умовам зберігання сирої та готової продукції, дотриманню температурних режимів при зберіганні та приготуванні страв, а також дотриманню правил особистої гігієни персоналом. Окремо вивчалося питання технології приготування страв відповідно до затверджених технологічних карт, ведення меню-розкладів та іншої документації, що стосується контролю за організацією харчування.

У ході обстежень було виявлено низку порушень. Зокрема, у шкільних буфетах реалізовувалася продукція з перевищеним вмістом цукру, синтетичними барвниками та ароматизаторами в напоях і кондитерських виробах. Також встановлено факти продажу кави, кавових напоїв і готових кулінарних виробів із замороженого тіста.

Серед обстежених харчоблоків 47% потребують капітального ремонту, 42% – оновлення технологічного обладнання, ще 20% – модернізації холодильного обладнання.
Проведена робота дозволила оцінити поточний стан приміщень та обладнання шкільних харчоблоків, виявити невідповідності сучасним вимогам до організації здорового харчування та окреслити ключові напрями для покращення умов надання безпечного і якісного харчування в закладах освіти Львівської області.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі