Актуальні теми:

Суд відмовився повернути в комунальну власність незаконно приватизоване приміщення в центрі Львова

17 вересня 2024 Львів, Політика
Share Button
Господарський суд Львівської області відмовився витребувати з приватної власності приміщення на пл. Ринок, 43, яке приватизували на підставі підробленого рішення суду.

За інформацією zaxid.net, ідеться про приміщення площею 49 м2 на першому поверсі кам’яниці на пл. Ринок, 43. У 2018 році міськрада виявила, що опломбоване комунальне приміщення замкнене й приватизоване. При цьому, дозволів на приватизацію міськрада не видавала.

Приміщення перебувало на балансі ОСББ «Площа Ринок, 43» як допоміжне, однак мешканці передали його у власність однойменного обслуговуючого кооперативу. Тоді і міськрада звернулась у поліцію, а прокуратура звернулась в суд.

За версією прокуратури, ще з 1987 року приміщення було зареєстроване за міською радою Львова й з 1998 року перебувало в оренді ТзОВ «Солодка Вишиванка». В липні 2015 року прокуратура виявила, що невідомі підробили рішення Галицького районного суду Львова, за яким комунальне приміщення приватизували, а пізніше – передарували іншому власнику.

У 2019 році Галицький райсуд у задоволенні позову прокуратури відмовив, оскільки, на думку суду, прокурор не зміг довести, що спірне приміщення належить місту. У травні 2023 року Львівська міськрада та прокуратура оскаржили рішення в Львівському апеляційному суді, який також відмовився повернути майно в комунальну власність. Це рішення підтвердив і Верховний Суд.

Після цього міська рада звернулась у Господарський суд із позовом про витребування майна з приватної власності. Втім суд визнав, що допоміжні приміщення перебувають на балансі зареєстрованого за будинком ОСББ і не є комунальною власністю. Зважаючи на це, суддя Мар’яна Король позов міськради не задовольнила. Це рішення можна оскаржити в апеляції.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі