Актуальні теми:

Віталій Троць: Садовий має забезпечити контроль над запуском сміттєпереробного заводу

25 вересня 2024 Львів, Політика
Share Button
Депутати вважають: відповідальність за будівництво багатостраждального сміттєпереробного заводу повинен повністю взяти на себе Андрій Садовий. У свою чергу, мер Львова переконаний, що завод буде збудований, "а ці нюанси, які виникають, ну це життя".

Скандальну ситуацію навколо будівництва сміттєпереробного заводу прокоментував голова фракції “Голос” у Львівській міськраді Віталій Троць, пише “Еспресо.Захід”.

Нагадємо, у Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу через те, що польська компанія “Control Process SA”, яка займається будівництвом, порушила умови договору. Як заявили у ЛКП “Зелене місто”, польська компанія не продовжила банківську гарантію на 3,6 мільйона євро, як це було потрібно за договором. Спроби домовитися з компанією не дали результату. Через це роботи на будівництві зупинилися.

Як заначив голова фракції “Голос” у Львівській міській раді Віталій Троць, за контракт з підрядником і всі тендерні процедури повинен відповідати саме міський голова. Тому депутати сподіваються, що мер особисто простежить за цією ситуацією й розрив контракту не дозволить зірвати графіки будівництва заводу і досягне виконання підрядником своїх зобов’язань.

“Депутатський корпус протягом останніх засідань сесій Львівської міської ради мав чимало дискусій навколо будівництва сміттєпереробного заводу. В нас були питання як до процесу менеджерської організації будівництва заводу, так і самого до контракту. Ми, як депутати, хотіли, щоб цей процес був прозорим і вже не було жодних затримок. На останньому сесійному засіданні нас запевняли, що все під контролем й взяття кредиту точно дасть змогу відкрити його у лютому 2025 року. Зараз ми маємо інші меседжі — будівництво заводу зупинено. Місто взяло на себе дуже багато фінансових зобов’язань, тому основне завдання міського голови зараз – забезпечити вчасне відкриття і запуск заводу. Будь-які організаційні та технічні речі з підрядником, по суті, залежать від міського голови. Сподіваємося, що він ці питання проконтролює належним чином”, – наголосив депутат.

Наразі тимчасова контрольна комісія міської ради з питань діяльності ЛКП «Зелене місто» дала доручення першому заступнику міського голови представити план виходу з цієї кризової ситуації. Крім цього, представники міськради мають поінформувати, яким чином розірвання контракту вплине на вартість робіт та як можуть змінитися часові рамки реалізації проєкту.

А сам Садовий, коментуючи ситуацію для “Суспільного”, заявив, що “переконаний, що завод буде збудований, а ці нюанси, які виникають, ну це життя. 70% заводу є збудовано, обладнання вже також виготовлене, знаходиться в Туреччині, але є сама угода, в ній прописана безумовна гарантія. Ця гарантія, на превеликий жаль, не була подана, тому спільно з банком ми працюємо, щоби знайти розв’язання в межах чинного законодавства України”, — каже Андрій Садовий.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі