Актуальні теми:

УКУ започаткував стипендіальний фонд імені родини Базилевич, які загинули внаслідок ракетного удару по Львову 4 вересня

25 вересня 2024 Війна, Життя, Львів
Share Button
У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України «Пласт» започатковують сталий стипендіальний іменний фонд (ендавмент). Ціль — зібрати 100 тис. доларів.

Про це  повідомила пресслужба УКУ.

Завдяки цьому стипендіальному фонду щороку його студенти зможуть отримувати стипендію, «щоб наслідувати ті ідеали і принципи, які засвідчили своїм життям сестри Базилевич та їхня мама. Усі вони були також активними пластунками», — зазначили в УКУ.

Ярослав Базилевич, чоловік загиблої Євгенії Базилевич та батько трьох донечок Дарії, Ярини та Емілії, поділився:

“Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком, я мав скарб і завжди розумів, що це скарб – мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними і пишаюся надалі. У них мало бути все попереду, у кожної з них.

В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, які вони всі четверо, кожна по своєму, давали мені протягом нашого спільного життя.
Сьогодні я маю найкращі , найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано! То ж прошу допомоги у створенні Сталого стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена”.

Мета збору — зібрати 100 тисяч доларів на створення сталого стипендіального фонду (ендавменту). Ендавмент дозволить щороку генерувати стипендію у пам’ять про Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію Базилевич. Так університет зможе покривати витрати на навчання для талановитих студентів, які через складні життєві обставини не мають змоги оплатити свою освіту.

Традиція ендавментів поширена у багатьох університетах США та Канади, Європи. Заснування стипендіального фонду дозволяє зберегти та увіковічнити пам’ять про людину. Так з початком повномасштабної війни, УКУ заснував 10 стипендійних фондів на честь військовослужбовців – студентів та випускників університету, які загинули на війні.

«У світовій практиці одним із найефективніших способів сталої підтримки викладачів та студентів є заснування сталих фондів – ендавментів, – розповідає Наталія Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій. – Через створення стипендіального фонду, ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич. Сталий стипендіальний фонд – це також виховний момент для майбутніх поколінь, щоб жертви війни не були забуті. Пам’ять про наших полеглих у цій несправедливій війні житиме вічно».

Відтак Український католицький університет та Пласт запрошує доброчинців стати фундаторами стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, і у такий спосіб увіковічнити пам’ять про родину, та допомогти здобути якісну освіту майбутнім поколінням українців.

Зробити пожертву у стипендіальний фонд імені родини Базилевич можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у ніч на 4 вересня внаслідок комбінованої російської атаки по Львову  загинула матір з трьома доньками родини Базилевич. Після авіаудару живим залишився лише батько.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі